2011. december 18., vasárnap

Karácsony Norvégiában - Mézeskalács

Vágytam a hazai ízekre, így sütöttem egy kis mézeskalácsot. A recept nem valódi mézeskalácsé, hanem nagymamám mézes csókjáé, de nagyon finom így is, és nekem eddig mindig puha lett. Sajnos szaggató formáim még nincsenek, így a díszítéssel próbáltam meg feldobni őket. 

Így készült az idei mézesem: 2 dl mézet 20 dkg cukorral, 50 dkg liszttel, 3 db egész tojással, egy citrom reszelt héjával, 1 kávéskanál szódabikarbónával összegyúrtam. Kiszaggattam a tésztát, majd kb. 200 fokos sütőben 15 percig sütöttem sütőpapírral kibélelt tepsin. Mikor kihűltek, egy tojásfehérjéből és kb. 25 dkg porcukorból készült mázzal kidíszítettem őket.

Itt is szoktak mézes süteményt sütni karácsonyra, de inkább püspökkenyér jellegűeket illetve gyömbéres-fűszeres kekszet, amit pepperkake néven ismernek itt. Legközelebb megpróbálkozom azzal is.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése