2012. november 23., péntek

Fény a sötétben - zsíros tejföl

Tejfölös, lekváros gofri (Forrás: NRK főzőmagazin )
Eddigi tapasztalataim szerint Oslóban háromféle tejfölt lehet kapni: egy egészen soványat (ekstra lett), egy közepesen zsírosat 18%-os zsírtartalommal (lett) és egy 30%-os zsírosat (setter).

Ez utóbbi nekem nagy kedvencem, mert a magas zsírtartalma miatt nagyon krémes, és valószínűleg más kultúrával is oltják, mint otthon, mert szinte egyáltalán nem savanyú, inkább tejszínes ízű. Itt gyakran eszik palacsintára és gofrira kenve. A tetejére lekvár dukál. Higgyétek el, sokkal finomabb, mint amilyen bizarrnak hangzik. Nyamm. :)

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Én is nagyon szeretem az itteni tejfölöket! Levesbe, kencébe, nagyon jók! Fahéjjal-mézzel kikeverve tettem már palacsintára is :-)

Tündi írta...

Hú, ez a mézes-fahéja ötlet teljesen levett a lábamról. Mindenképpen kipróbálom és beszámolok majd.

Én írta...

Megorulok a tejfolos-eperlekvaros gofriert, incsifincsi!

Tündi írta...

Örülök, hogy nem vagyok egyedül a rajongásommal. :)

Én írta...

Hehehe, nincs is jobb ennel :) Plane, hogy az itt kaphato bolti lekvarok egyenertekuek a hazilag fozottel!

Tündi írta...

Remélem, holnap ki tudom próbálni Arceho tippjét a méze-fahéjas variációval kapcsolatban, gofri sütés van tervbe véve.

Én írta...

Aham, jo otletnek tunik. Turo hijan az is megfelel a palacsintaba egy kis mazsolaval :P

Megjegyzés küldése